Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας

Επίσκεψη του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας
Επίσκεψη του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας

Τα προβλήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης και Λεωνίδας Στολτίδης αναφέρονται τα εξής: 

«Επίσκεψη πραγματοποίησε πρόσφατα αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε ότι η υποστελέχωση στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δράμας παραμένει το κύριο πρόβλημα. Τονίστηκε από τους πυροσβέστες ότι χωρίς αύξηση του προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις, η ανταπόκριση της υπηρεσίας στις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την αντιμετώπιση των περιστατικών, όσο και για την ασφάλεια των πυροσβεστών.

Μάλιστα, ορισμένα από τα οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζονται προσωρινά χάρη στο φιλότιμο των πυροσβεστών. Στο προσωπικό υπάρχει ιδιαίτερη καταπόνηση με διαδοχικές βάρδιες, χωρίς ρεπό. Όλα τα παραπάνω αποτελούν προϋπόθεση για να καλύπτονται με κίνδυνο οι υπηρεσιακές ανάγκες. Μάλιστα τόνισαν ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες των περιπολιών μέσα στην αντιπυρική περίοδο, υπάρχει μετακίνηση προσωπικού από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Παρανεστίου, με ό,τι έλλειμμα προσωπικού και κινδύνους δημιουργεί η μετακίνηση αυτή.

Ακόμη, τονίστηκε η ανάγκη της δημιουργίας πυροσβεστικών υποδομών, με τη δημιουργία δεξαμενών νερού, κρουνών και υδροστομίων, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο περιαστικό δάσος του Κορύλοβου.

Επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνει άμεσα αναβάθμιση από την Γ΄ σε Β΄ Τάξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, σύμφωνα και με τη μελέτη που έχει εγκριθεί από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να ενισχυθεί με προσωπικό.

Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας δεν διατέθηκαν εποχικοί υπάλληλοι που ζητήθηκαν για κάλυψη των αναγκών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την:

– Αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σταθμού Δράμας από Γ΄ Τάξη σε Β΄;

– Άμεση εγκατάσταση δεξαμενών νερού, κρουνών και υδροστομίων στο περιαστικό δάσος του Κορύλοβου και σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές που υπάρχει κίνδυνος να πληγούν από πυρκαγιές;

– Πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας;».

Δείτε ακόμα...