Να απελευθερωθούν άμεσα οι Τούρκοι κομμουνιστές και να σταματήσει κάθε ενέργεια παρεμπόδισης της δράσης τους από τις τουρκικές αρχές

Μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους σεισμόπληκτους

Να απελευθερωθούν άμεσα οι Τούρκοι κομμουνιστές και να σταματήσει κάθε ενέργεια παρεμπόδισης της δράσης τους από τις τουρκικές αρχές, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του Κόμματος στον λαό και το ΚΚ της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη σκοπιμότητας δέκα μελών και στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στο Οσμάνιε (κοντά στα Άδανα) σε μεγάλη επιχείρηση των τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων κατά του Κέντρου Αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους, που έχει οργανώσει το ΚΚΤ.

Με απαράδεκτες και αβάσιμες κατηγορίες οι τουρκικές αρχές επιδιώκουν να καταφέρουν πλήγμα στη γενναία πολυήμερη προσπάθεια των κομμουνιστών της Τουρκίας να συνδράμουν όσους επλήγησαν στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των μελών και στελεχών του ΚΚ Τουρκίας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη χώρα μας να συνεχίσουν και να εντείνουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και το ΚΚ Τουρκίας.

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...