Να απομονωθούν οι συμμορίες των φασιστών

Τάγμα Εφόδου Χρυσής Αυγής
Φώτο Αρχείου / Τάγμα Εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή / Πηγή: Eurokinissi

Η δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη κατά μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και η επακόλουθη επίθεση κατά αντιφασιστικής συγκέντρωσης από τάγματα εφόδου φασιστοειδών πρέπει να καταδικαστεί από το λαό και οι συμμορίες φασιστών να απομονωθούν. 

Το δηλητήριο της χρυσαυγίτικης – ναζιστικής θεωρίας συνεχίζει να μολύνει συνειδήσεις με την ανοχή της κυβέρνησης, των κομμάτων του δήθεν “δημοκρατικού” τόξου και των μηχανισμών του κράτους. Αυτό αποδεικνύουν τα ταξίδια του Α. Τσίπρα στο Καστελόριζο μαζί με βουλευτές της Χ.Α. πριν κάποια χρόνια, η συμμετοχή γνωστών φασιστών σε ψηφοδέλτια κυβερνητικών δημοτικών παρατάξεων, οι αποφυλακίσεις καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, όπως του Τσακανίκα τον Μάιο. 

Οι θιασώτες της θεωρίας των δύο άκρων που κάνουν λόγο για κόκκινο και μαύρο φασισμό, εξισώνουν τη σιδηρογροθιά που μπαίνει στο σχολείο με την ανακοίνωση που μοιράζεται από έξω. Καταλήγουν να διδάσκουν στις σχολικές αίθουσες και τα τηλεοπτικά παραθυρα ότι οι διώξεις και οι εκτελέσεις από τους ναζι, ήταν τα αντίποινα της απελευθερωτικής δράσης του ΕΑΜ. Δεν έχουν αναστολές, γιατί απέσπασαν εξάλλου τις ευλογίες των αντικομμουνιστικών ψηφισμάτων της ΕΕ.

Οι δράστες των επιθέσεων αυτών έκαναν την επιλογή να υμνούν αυτούς που σκόρπισαν το θάνατο στην Ελλάδα, την ομάδα Χ και τους ντόπιους συνεργάτες των ναζί. Εμείς επιλέγουμε να ακολουθούμε τον ηρωικό δρόμο αυτών που δεν λύγισαν στα βασανιστήρια και την εξορία, έδωσαν τη ζωή τους στην πάλη για την απελευθέρωση από την τριπλή Κατοχή και την καταπίεση των αστών.

Όσο κι αν γαβγίζουν οι νέας κοπής χρυσαυγίτες, το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν υποκύπτει. Η υψωμένη γροθιά της πάλης των εργατών ποτέ δεν εξισώνεται με το χέρι που χαιρετά ναζιστικά. 

Στρατεύσιμος Δίοπος (Β/Νοσ) Ντόντος Στάθης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...