Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις και το γενικευμένο φακέλωμα

Η έρευνα για το θέμα των παρακολουθήσεων να φτάσει όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται πίσω, για να αποκαλυφθεί το κύριο: Η αποκάλυψη ενός ολόκληρου θεσμικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί και διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις, και σοσιαλδημοκρατικές και συντηρητικές, με ευρωπαϊκούς κανονισμούς και οδηγίες σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου στον «Real Fm.

Επεσήμανε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι τεκμηριωμένες καταγγελίες που έχει κάνει το ΚΚΕ σχετικά με τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ.

Σημείωσε ότι από το 2003 που είχαμε 350 άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου όλο το χρόνο, το 2020 ήταν 48 την ημέρα και υπογράμμισε ότι στο όνομα της εθνικής ασφάλειας γίνεται αυτή η φάμπρικα παρακολουθήσεων.

Ο Κ. Παπαδάκης υπογράμμισε ότι υπάρχουν ψηφισμένοι νόμοι που επιτρέπουν αυτή την κατάσταση, όπως για παράδειγμα ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα που ψηφίστηκε το 2019 από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 ο οποίος προβλέπει γενικευμένο και συστηματικό φακέλωμα. Στην ευρωβουλή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν όλοι μαζί τον ευρωπαϊκό κανονισμό που νομιμοποιεί την παραγωγή, εμπορία και διακίνηση κατασκοπευτικού λογισμικού.

Κάλεσε τον λαό να δυναμώσει την πάλη του, την καθημερινή του οργάνωση, να βγάλει συμπεράσματα και από την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...