Να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των έμμεσων φόρων και των «πράσινων χαρατσιών» της ΕΕ

Στην κοινή συζήτηση σχετικά με τις «συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

«Ενώ η ρωσική εισβολή μαίνεται συνοδευόμενη από κλιμάκωση εξοπλισμών και κυρώσεων από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, οι λαοί πληρώνουν πολλαπλά με ζωές, προσφυγιά, πανάκριβα καύσιμα, ενέργεια και τρόφιμα. Τα παζάρια και οι αντιθέσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την εμπλοκή και των ΗΠΑ για το ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία, για τις “κοινές παραγγελίες”, την εξασφάλιση χρυσοπληρωμένης επάρκειας του ούτως ή άλλως πανάκριβου εισαγόμενου φυσικού αερίου, δεν προμηνύουν τίποτα θετικό για τον λαό. Αντιθέτως, η ευρωενωσιακή στρατηγική της “πράσινης μετάβασης”, το “χρηματιστήριο Ενέργειας” προδικάζουν τους αντιλαϊκούς όρους τέτοιων συμφωνιών. Όροι που καθιστούσαν άλλωστε πανάκριβη την Ενέργεια και πριν τον πόλεμο. Πρόκειται για συμφωνίες χρυσοφόρες για τους ομίλους με βασική προϋπόθεση ο λαός να πληρώνει αδρά για τα κέρδη τους.

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για κατάργηση των έμμεσων φόρων, των “πράσινων χαρατσιών” στα καύσιμα και την Ενέργεια, με πλαφόν ανά κιλοβατώρα. Για εξουσία και οικονομία με σχεδιασμένη αξιοποίηση του συνόλου των μορφών και των πηγών Ενέργειας για τις λαϊκές ανάγκες, για να σταματήσει η Ενέργεια να είναι “εμπόρευμα”».

Στην αρχή του βίντεο ο ήχος είναι χαμηλός λόγω τεχνικού προβλήματος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...