Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των λιμενεργατών για μέτρα υγείας και συλλογική σύμβαση

Εργαζόμενοι της COSCO σε 48ωρη απεργία 1 - 2/12/2021
Φώτο Αρχείου / Εργαζόμενοι της COSCO σε 48ωρη απεργία 1 – 2/12/2021 / Πηγή: ΕΝΕΔΕΠ

Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των λιμενεργατών μέτρα υγείας και ασφάλειας, καθώς και συλλογική σύμβαση, ζητά το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για το νέο εργατικό “ατύχημα” στην COSCO.

Η ανακοίνωση:

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία σημαδεύτηκε από ένα νέο εργατικό “ατύχημα” στο λιμάνι της COSCO, στον Πειραιά με έναν λιμενεργάτη πολύ σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο. Αυτό το νέο εργατικό “ατύχημα” έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πίσω από τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς βρίσκονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αφού τα μέτρα προστασίας θεωρούνται κόστος για τους επιχειρηματίες.

Στην ίδια κατεύθυνση όλες οι κυβερνήσεις έχουν συρρικνώσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ενώ με τον “νόμο Χατζηδάκη” η ήδη αποδυναμωμένη Επιθεώρηση Εργασίας μετατράπηκε σε “ανεξάρτητη αρχή” ώστε το αστικό κράτος να αποποιείται ακόμα και την ευθύνη του.

Το ΚΚΕ απαιτεί να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το νέο εργατικό “ατύχημα” και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των λιμενεργατών που απαιτούν εδώ και χρόνια το αυτονόητο, να υπάρχουν μέτρα υγείας και ασφάλειας, καθώς και συλλογική σύμβαση.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων ώστε να υπάρχουν μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, καθώς και να ενισχυθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές η Επιθεώρηση Εργασίας.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...