Να καταδικάσει η Βουλή το έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού και να εφαρμοστεί η απόφαση της για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης για να καταδικάσει το νέο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού απαιτεί το ΚΚΕ, μέσω σχετικής δήλωσης που έκανε ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος είναι ΣΤ αντιπρόεδρος Βουλής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης.

Επίσης, ζητάει «να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015».

Ο Γιώργος Λαμπρούλης στη δήλωση του τονίζει πως πρέπει να σταματήσει τώρα το έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού, αναφέροντας: «Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα που συντελείται το τελευταίο διάστημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Η νέα ισραηλινή επιθετικότητα, που ενθαρρύνεται απ’ τις ΗΠΑ και την ΕΕ, προστίθεται στην κατοχή, τον αποκλεισμό και τους ισραηλινούς εποικισμούς που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι εδώ και χρόνια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί συστηματικά ακολούθησαν πολιτική αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, δίνοντας άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων».

Δείτε ακόμα...