Να καταργηθεί τώρα η στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ

Νοέμβριος 2011, κοινή εκπαίδευση κλιμακίου της 110 Πτέρυγας Μάχης, με 5 F16 Block 52+ της 337 Μοίρας με αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Ovda στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ
Φώτο Αρχείου / Νοέμβριος 2011, κοινή εκπαίδευση κλιμακίου της 110 Πτέρυγας Μάχης, με 5 F16 Block 52+ της 337 Μοίρας με αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Ovda στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ Πηγή: EUROKINISSI

Η χώρα μας, με ευθύνη των αστικών κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, πραγματοποιεί πληθώρα στρατιωτικών συνεργασιών μετά από συμφωνίες με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία τα συχαρίκια της ΝΔ προς το ΣΥΡΙΖΑ, ότι σωστά αναβάθμισε τη σχέση Ελλάδας – Ισραήλ με τη συμφωνία που υπόγραψε το 2016.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι μπορεί η κυβέρνησή του να προετοίμασε τη συμφωνία, που η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε για ψήφιση στη Βουλή το 2020, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταψηφίσει, με τη δικαιολογία ότι συνέπιπτε με την πρώτη μέρα έναρξης προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών, αλλά και επειδή πρόκειται για απλοποιημένη μορφή Σύμβασης, που δεν έχει ανάγκη κύρωσης ή επικύρωσης, αφού είναι σε εφαρμογή ήδη εδώ και 4 χρόνια, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτέλεσμα των στρατιωτικών συμφωνιών είναι οι κοινές αεροναυτικές ασκήσεις Ελλάδας – Ισραήλ – ΗΠΑ στην περιοχή της Κρήτης και της Ανατ. Μεσογείου. Σημειώνουμε μεταξύ άλλων την μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση με την επωνυμία «Blue Flag» που διοργανώνεται από την ισραηλινή αεροπορία και συμμετέχουν η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και η Ιταλία, την άσκηση «Noble Dina», με συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Επίσης σημαντική είναι η συμμετοχή του Ισραήλ στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Ηνίοχος» που οργανώνεται κάθε χρόνο από την Ελλάδα.

Η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές προετοιμασίες αποτέλεσμα των συμφωνιών με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, είναι ένας ακόμα κρίκος στην επικίνδυνη αλυσίδα που δένει πιο γερά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του απέναντι στην απαράδεκτη πολιτική του Ισραήλ για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και για τη συνέχιση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ επιτίθεται στρατιωτικά χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, με αεροπορικές επιδρομές στη Συρία με τους βομβαρδισμούς και τα εγκλήματα ακόμα και σε μικρά παιδιά, όπως δείχνει η δράση του στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την επιθετικότητα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Το Ισραήλ είναι ο «χωροφύλακας» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, στην περιοχή, που είναι δρόμος μεταφοράς της ενέργειας. Η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, μόνο σε νέες περιπέτειες μπορεί να οδηγήσει το λαό μας και τους λαούς της περιοχής και ωφελημένες θα βγουν οι πολυεθνικές.

Να καταργηθούν τώρα όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που υλοποίησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις διαχρονικά.

Να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...