Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι σε ενέργεια – καύσιμα και να κρατικοποιηθούν τα αποθέματα τροφίμων

Να καταργηθεί η έμμεση φορολογίας στην Ενέργεια και τα καύσιμα, αλλά και να κρατικοποιηθούν τα αποθέματα τροφίμων και να διατεθούν στην κατανάλωση χωρίς χονδρεμπορικό και βιομηχανικό κέρδος για να ανακουφιστεί ο λαός, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημείωσε ότι αιτία της ακρίβειας είναι από τη μία ο πόλεμος και από την άλλη η επεκτατική πολιτική της ΕΕ που γεννά τον πληθωρισμό, η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η «πράσινη μετάβαση».

Τόνισε ότι η διέξοδος είναι η κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και στις πηγές Ενέργειας.

Αιτία της ακρίβειας, πρόσθεσε, είναι και η καταστροφή παραγωγικών δραστηριοτήτων στη χώρα που δεν φέρνουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους καθώς με κριτήριο το κέρδος τους αποφασίζεται τι θα παραχθεί στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να είναι προ επισιτιστικής κρίσης.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη να επαναλειτουργήσει η κρατική λιπασματοβιομηχανία στην Ελλάδα με επίταξη των πρώτων υλών όπως η αμμωνία για να υπάρξει φτηνό λίπασμα για τους αγρότες. Επίσης να σταματήσει η παραγωγή βιοκαυσίμων από έλαια καθώς υπάρχει έλλειψή τους.

Χαρακτήρισε κοροϊδία από κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τα περί φορολόγησης των υπερκερδών των επιχειρηματικών ομίλων, δηλαδή να κερδίζουν και ο λαός να πληρώνει και η συζήτηση είναι απλά και μόνο για τα υπερκέρδη!

Επανέλαβε τη σταθερή θέση του ΚΚΕ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και εφαρμογή του Ειδικού Φόρου Ακινήτων στα νομικά πρόσωπα που καμία κυβέρνηση δεν υλοποίησε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...