Να κατοχυρωθούν τα ένσημα των πρώην εργαζομένων της ΕΛΒΟ

Την κατοχύρωση των ενσήμων των πρώην εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ) απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Η εταιρεία αφού πρώτα τέθηκε σε εκκαθάρισή, δόθηκε σε επιχειρηματικό όμιλο. Πέρα από τις συνέπειες στην άμυνα της χώρας, αυτό είχε αρνητικές συνέπειες στους εργαζόμενους της.

Μία από αυτές τις συνέπειες έχει να κάνει με 80 περίπου εργαζόμενους, για τους οποίους εκκρεμεί η κατοχύρωση μεγάλου αριθμού ενσήμων από την περίοδο που «έτρεχαν» οι διαδικασίες εκκαθάρισης μέχρι την απόλυση τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται εργαζόμενοι που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν γιατί τους λείπουν τα συγκεκριμένα ένσημα, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά ασφαλιστικά προβλήματα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αφού υπεραμύνθηκε της απόφασης να ιδιωτικοποιηθεί μια βιομηχανία όσο σημαντική για την άμυνα της χώρας, περιορίστηκε να δηλώσει ότι κ«καταβάλλονται προσπάθειες» εντός «της κείμενης νομοθεσίας».

«Αυτούς που πετάτε σαν λεμονόκουπες, είναι αυτοί που έχτισαν το συγκεκριμένο βιομηχανικό στολίδι», σημείωσε ο Λεωνίδας Στολτίδης.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...