Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια του έργου του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραψε την επέκταση για 5 χρόνια αρχικά και στη συνέχεια επ’ αόριστο τη συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με σκοπό να μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή – αμερικανική βάση.

Ήδη 21 στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα χρησιμοποιούνται και εξυπηρετούν αμερικανικές επιχειρήσεις, από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη που παραχωρούν ακόμα και το λιμάνι, το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο για πιο εύκολη, και χωρίς τη συνδρομή της Τουρκίας, για μεταφορά στρατευμάτων στη Μαύρη Θάλασσα, ενάντια στη Ρωσία. Ετοιμάζουν να εγκαταστήσουν 300-400 αμερικανούς στρατιώτες, ως μόνιμη δύναμη στο στρατόπεδο «Γιαννούλη».

Ελληνικά στρατεύματα επιχειρούν ήδη για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ εκτός συνόρων. Ελληνικά πλοία περιπολούν ήδη στον Περσικό κόλπο, συστοιχία Πάτριοτ έχει σταλεί στη Σαουδική Αραβία για να καλύψει το κενό της αμερικανικής που αναδιατάχτηκε στον Ινδό ειρηνικό, ελληνικά F16 περιπολούν στον εναέριο χώρο Αλβανίας, Μαυροβούνιου και βόρειας Μακεδονίας. Έλληνες στρατιωτικοί κινδύνευσαν τόσα χρόνια στο Αφγανιστάν. Ας αναρωτηθούμε τι κέρδισε ο ελληνικός λαός από όλες αυτές τις αποστολές; Απολύτως τίποτα!!!

Όπως έχει δείξει η ιστορία, οι βάσεις στην Ελλάδα αξιοποιούνται κατά κύριο λόγο για επιθετικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, όπως σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράν, Συρία, Λιβύη.

Γίνεται επομένως ξεκάθαρο ότι οι Αμερικανόνατοϊκες βάσεις γίνονται μαγνήτης  και πόλος κινδύνων για το ελληνικό λαό και αυτό το μαρτυρούν και αξιωματούχοι χώρων ανταγωνιστικών στο ΝΑΤΟ και δεν συμβάλουν στην άμυνα της χώρας.

Το ελληνικό κράτος έχει γίνει πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ σε έξοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες την ίδια στιγμή που ο λαός μένει απροστάτευτος απέναντι στις φωτιές, τους σεισμούς, τις πλημμύρες, την πανδημία. Την ίδια στιγμή που οι συνθήκες ζωής των Ελλήνων στρατιωτών στα στρατόπεδο θυμίζουν αυτές του προηγούμενου αιώνα και τα 8,67€ το μήνα δεν φτάνουν ούτε για νερό και χαρτί υγείας. Και όλα αυτά μάλιστα τον 21ο αιώνα.

Να μην ανανεωθεί η συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν Έλληνες στρατιωτικοί από όλες τις αποστολές στο εξωτερικό.

Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Άμεση βελτίωση των συνθηκών ζωής των φαντάρων σε όλα τα στρατόπεδα στην Ελλάδα.

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού από την πανδημία αλλά και τις φυσικές καταστροφές. Να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα όπου χρειάζεται.

Στρατιώτης από μονάδα του Έβρου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...