Να μη δείξει ανοχή ο λαός στην πρακτική των παρακολουθήσεων

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Φώτο Αρχείου / Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ / Πηγή: Eurokinissi

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να πέσει φως στην υπόθεση των υποκλοπών που αποκάλυψε έναν σκοτεινό μηχανισμό που διεξάγει μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών, σημείωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Real FM».

Όπως τόνισε, το 2003 υπήρξε άδεια για άρση απορρήτου για 33 περιπτώσεις, ενώ το 2020 υπήρχαν 38 τέτοιες εισαγγελικές άδειες την μέρα, 100.000 παρακολουθήσεις πολιτών τα τελευταία χρόνια, με δικαιολογία τον κίνδυνο «εθνικής ασφάλειας», αποδεικνύοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού παρακολουθείται.

Ο Γ. Πρωτούλης ξεκαθάρισε ότι πρέπει να καταργηθεί αυτό το νομικό πλαίσιο, που επιμελώς το κρύβουν τα άλλα κόμματα. Ακόμα, επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα θέσει στη Βουλή τα κρούσματα συνακροάσεων στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, το 2016 και πριν λίγους μήνες, ώστε να συμπεριληφθεί το θέμα στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο λαός δεν πρέπει να δείξει ανοχή, δεν πρέπει να συνηθίσει στην καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών που έχουν κατακτηθεί, είπε κατηγορηματικά.

Με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο με τους πρόσφυγες, ο Γ. Πρωτούλης, σημείωσε πώς η ελληνική και τουρκική κυβέρνηση παίζουν ένα παιχνίδι φρίκης με κατατρεγμένους ανθρώπους, την ώρα που εξελίσσεται μεγάλο παζάρι για να κρατηθεί η Τουρκία στο ΝΑΤΟ.

Τόνισε ότι πρέπει να απειθαρχήσει η κυβέρνηση και να μην δεχθεί την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και να τηρηθεί η συνθήκη της Γενεύης, δηλαδή οι κατατρεγμένοι καταθέτουν αιτήσεις για άσυλο στις χώρες τελικού προορισμού τους και να μην γίνεται η χώρα μας φυλακή της ΕΕ.

Όσον αφορά στην ακρίβεια στο ρεύμα, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει προτάσεις που ανακουφίζουν τον λαό, όπως η κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εγχώριων πηγών ενέργειας, που όμως μένουν στα συρτάρια από την κυβέρνηση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...