Να μην ιδιωτικοποιηθεί το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» αλλά να αποδοθεί στον λαό

Να αποδοθεί στον λαό της περιοχής και όχι να ιδιωτικοποιηθεί το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», στο Ηράκλειο Κρήτης, απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Με τη μεταφορά του αεροδρομίου στο Καστέλι, ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση της έκτασης του «Ν. Καζαντζάκης» στους επιχειρηματικούς ομίλους. Την εξέλιξη αυτή ευνοεί η ένταξη από την κυβέρνηση της ΝΔ του αεροδρομίου στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο προβλεπόταν από το τρίτο μνημόνιο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι δεσμευμένος από τη δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕΠ, για τη χρηματοδότηση κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε ότι τα πάνω από 3.500 στρέμματα του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης», που είναι λαϊκή περιουσία, πρέπει να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής όπως για παράδειγμα τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου και νέων σχολικών συγκροτημάτων.

Επίσης, απαίτησε να μην αξιοποιηθεί η έκταση για ΝΑΤΟικούς σκοπούς, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα εξετάζεται η πιθανή αξιοποίηση μέρους του «Ν. Καζαντζάκης» ως στρατιωτική βάση ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, διέψευσε μεν την αξιοποίηση της έκτασης για ΝΑΤΟικούς σκοπούς, απέφυγε δε να δεσμευτεί ότι το αεροδρόμιο δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, όπως του ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Περιορίστηκε να δηλώσει πως θα «αξιοποιηθεί» ως «αναπόσπαστο τμήμα» της πόλης του Ηρακλείου «επ’ ωφελεία του περιβάλλοντος και της οικονομίας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...