Να ορθώσουμε τείχος στην αντιδραστικοποίηση της κοινωνίας

Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας
Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας

Την ανάγκη ο λαός να ορθώσει τείχος στην αντιδραστικοποίηση της κοινωνίας εξέφρασε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του το βράδυ της Παρασκευής 2 Σεπτέμβρη, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης τις οποίες χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «σκοταδιστικές».

Υπενθύμισε την πάγια θέση του ΚΚΕ για την ανάγκη διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας, ενώ για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών, σημείωσε ότι πρέπει να είναι προαιρετική καθώς έχει ομολογιακό χαρακτήρα και στη συνέχεια πρέπει να αντικατασταθεί με ένα μάθημα που θα αφορά τις θρησκείες γενικότερα.

Για το ζήτημα των υποκλοπών, ο Κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και όχι μόνο τον αρχηγό ενός κόμματος, ενώ σημείωσε ότι το ΚΚΕ τοποθετήθηκε στη συζήτηση στη Βουλή αλλά και στην εξεταστική επιτροπή, αναδεικνύοντας το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τις υποκλοπές υπό την ομπρέλα της γενικής έννοιας της «εθνικής ασφάλειας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...