Να σταματήσει άμεσα η κυβέρνηση την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Το ΚΚΕ στέκεται απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τα δεινά που συσσωρεύει στον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής και εκφράζει την αλληλεγγύη του, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, σε συνεδρίαση για την κύρωση συμβάσεων με Ιταλία, Κύπρο και Ισραήλ.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ καταγγέλλει τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων μερών, όπως και τις ευθύνες των ελληνικών αστικών κομμάτων γιατί από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, στήριξαν την επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή, στήριξαν από το 2014 την ανατροπή της νόμιμης ουκρανικής κυβέρνησης με τη βοήθεια φασιστικών ομάδων. Ακόμα, στηλίτευσε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας ως απόλυτα ανιστόρητες, καθώς είπε ότι είναι ο πρώτος πόλεμος στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να καλύψει τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Ο Ν. Παπαναστάσης επισήμανε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία είναι ιμπεριαλιστικός πόλεμος, είναι αποτέλεσμα της όξυνσης των αντιθέσεων ανάμεσα σε ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσία για να ελέγξουν αγορές και δρόμους μεταφοράς. Το ΚΚΕ, σημείωσε, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το στρατιωτικό υλικό που έχει αποστείλει και να σταματήσει την ντε φάκτο εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Σχετικά με τις συμβάσεις που έρχονται προς κύρωση στη Βουλή, για τη σύμβαση για ακαδημαϊκή έρευνα των υπουργείων Εθνικής Άμυνας Ελλάδας – Ιταλίας, μέσω συνεκπαίδευσης σπουδαστών Σχολών Εθνικής Άμυνας με τους αντίστοιχους της Ιταλίας, τόνισε ότι γίνεται εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ και το εκπαιδευτικό υπόβαθρο που θα δημιουργηθεί θα κινείται πάνω στα κελεύσματα του ΝΑΤΟ, γι’ αυτό το ΚΚΕ το καταψηφίζει.

Αναφορικά με τη σύμβαση με την Κυπριακή Δημοκρατία για την ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών, σημείωσε ότι η διάχυση κρίσιμων εθνικών πληροφοριών γίνεται μέσω του ΝΑΤΟ, γιατί στα ίδια επιτελικά γραφεία του ΝΑΤΟ κάθονται τόσο ελληνικές όσο και τουρκικές δυνάμεις. Συνεπώς το ΚΚΕ καταψηφίζει.

Τέλος, για τη σύμβαση με το Ισραήλ για συνεργασία στους τομείς Υδρογραφίας και Ωκεανολογίας, ο Ν. Παπαναστάσης τόνισε ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος-δολοφόνος και η σύμβαση κινείται στη λογική της ενίσχυσης των σχέσεων μαζί του, συνεπώς το ΚΚΕ καταψηφίζει.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...