ΝΑΤΟ: Αναμένεται «μαζική επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία δηλώνει ο Στέλτενμπεργκ

ΓΓ ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ
Φώτο Αρχείου / Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11/7/2018 / Πηγή: Eurokinissi

Η προοπτική μίας γενικευμένη πολεμικής σύγκρουσης στην ανατολική Ευρώπη, γίνεται όλο και περισσότερο ορατή, καθώς η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση κλιμακώνεται μετά την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τη Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσε ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ – Ουκρανίας (NUC) στις Βρυξέλλες, η λυκοσυμμαχία έθεσε σε ετοιμότητα τη δύναμη ταχείας αντίδρασης, καθώς αναμένει μια επίθεση ευρείας κλίμακας της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Όλα αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια μαζική επίθεση στην Ουκρανία, μετά την αποστολή δυνάμεων στις αυτονομιστικές επαρχίες του Ντονμπάς», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ισχυρή πολιτική στήριξη στην Ουκρανία και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη θωράκιση της Συμμαχίας μας, είπε ο Στόλτενμπεργκ και χαιρέτισε τις οικονομικές κυρώσεις που ανακοινώνονται σήμερα από πολλούς Νατοϊκούς συμμάχους, καθώς και την αναστολή της διαδικασίας αδειοδότησης του North Stream II από τη γερμανική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία ζητά επιπλέον όπλα για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο μίας «ρωσικής εισβολής». Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είπε σήμερα ότι επικοινώνησε με τη Βρετανία και με άλλες χώρες, ζητώντας τους να στείλουν όπλα στην Ουκρανία και να της δώσουν εγγυήσεις για τη μελλοντική ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...