ΝΑΤΟ: Χαιρετίζει την στενότερη συνεργασία με τη Νότια Κορέα

Πολεμικό Ναυτικό Νότιας Κορέας στο λιμάνι του Πειραιά
Φώτο αρχείου / Πολεμικό Ναυτικό Νότιας Κορέας στο λιμάνι του Πειραιά / EUROKINISSI

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ καλωσόρισαν τον κ. Kyung-Hyup Kim, Πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών της Εθνικής Συνέλευσης της Νότιας Κορέας, στην έδρα του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021, για συνομιλίες σχετικά με τις κοινές προκλήσεις ασφάλειας και τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με τη Νότια Κορέα.

Ο Stian Jenssen, Διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα, επαίνεσε τη μακροχρόνια πολιτική και πρακτική υποστήριξη της Δημοκρατίας της Κορέας στο Αφγανιστάν. Σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Αφγανιστάν παρέχοντας εκπαίδευση και οικονομική υποστήριξη στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, με πολιτική παρουσία στην Καμπούλ και χρηματοδότηση για τη διασφάλιση της συνεχούς λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου.

Οι συνομιλίες αφορούσαν επίσης την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, την άνοδο της Κίνας, καθώς και ευκαιρίες για στενότερη συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Δημοκρατίας της Κορέας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της άμυνας στον κυβερνοχώρο και του ελέγχου των όπλων.

Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να συνεργάζεται με εταίρους για την οικοδόμηση και διατήρηση της διεθνούς ειρήνης. Στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης του ΝΑΤΟ 2030, οι σύμμαχοι ηγέτες συμφώνησαν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών να ενισχύσουν την παγκόσμια συνεργασία του ΝΑΤΟ με εταίρους, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε Ασία-Ειρηνικό, για την υπεράσπιση της διεθνούς τάξης.

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη εξαπλώνεται το ΝΑΤΟ, δημιουργώντας συμμαχίες και προκαλώντας Κίνα και Ρωσία. Πέρα από την πολιτική και στρατιωτική παρουσία, εντείνει τις δράσεις του και στον κυβερνοχώρο.

Οι λαοί όλο και εκτίθενται περισσότερο σε κινδύνους από επιλογές των κυβερνήσεών τους. Γιατί όταν οι κυβερνήσεις τους αναφέρονται σε ειρήνη και ασφάλεια, συνομιλώντας και ενισχύοντας τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ, τότε να ανησυχούν. Το ΝΑΤΟ από όπου περνά, σκορπά θάνατο, πείνα, προσφυγιά.

Από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, από το Βορρά μέχρι το Νότο, μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουν την καταστροφή τους. Να το τολμήσουμε! Η ειρήνη και η ασφάλεια δε χαρίζονται. Κατακτώνται με αγώνες.

Γ.Α.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...