ΝΑΤΟ – ΕΕ: Νέος γύρος κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία

Αυτοκινούμενο Αντιπυραυλικό σύστημα πολλαπλού εκτοξευτή S-300 των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιθεώρηση επιτελών
Φώτο Αρχείου / Αυτοκινούμενο Αντιπυραυλικό σύστημα πολλαπλού εκτοξευτή S-300 των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιθεώρηση επιτελών

Αρκεί μια ματιά στην «κοινή δήλωση» ΝΑΤΟ – ΕΕ (Ευρωπαϊκής Ένωσης) σχετικά με την Ουκρανία, για να αντιληφθεί κανείς ότι ένας νέος γύρος κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με τον γγ του ΝΑΤΟ, στην Ουκρανία θα συνεχίσουν να παρέχονται «όλα τα στρατιωτικά μέσα που είναι απαραίτητα για να υπερασπιστεί το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα». Την επόμενη βδομάδα, μάλιστα, θα γίνουν συζητήσεις στο πλαίσιο της ομάδας Ramstein, υπό την προεδρία των ΗΠΑ, για τις ανάγκες σε νέα όπλα και ποιοι μπορούν να τα παρέχουν.

Η Ουκρανία πρέπει να λάβει όλο τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεται για να υπερασπιστεί το έδαφός της, και αυτό σημαίνει βεβαίως ανεπτυγμένα συστήματα αεράμυνας, αλλά και άλλα είδη σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού

Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η «καμπάνα» χτυπάει για τους λαούς όλης της Ευρώπης, που σέρνονται ακόμα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή αυτός να γενικευτεί.

Η σκόπιμη αναφορά στα «αναπτυγμένα συστήματα αεράμυνας» δεν αφορά μόνο τους «Patriot» που έχουν δεσμευτεί να δώσουν οι ΗΠΑ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Ρωσίας, αλλά και χώρες όπως η Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση συζητά τη μεταφορά των ρωσικών S-300 στην Ουκρανία. Παράλληλα λοιπόν με τη μετακίνηση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων δίπλα στο θέατρο των επιχειρήσεων, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα στην πολεμική προπαρασκευή, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» του ανταγωνισμού με τη Ρωσία. Μόνη σωτηρία για τους λαούς είναι να διαχωριστούν από αυτά τα σχέδια και τις πολιτικές δυνάμεις που τα στηρίζουν.

Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την απεμπλοκή απ’ αυτόν και από κάθε διευκόλυνση στη ΝΑΤΟική δολοφονική μηχανή, να κλείσουν οι βάσεις και τα άλλα ορμητήρια πολέμου.

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...