ΝΑΤΟ: Η γερμανική κυβέρνηση θα στείλει στην Πολωνία συστοιχία Patriot

Συστοιχίες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot (κατασκευής ΗΠΑ) των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Φώτο Αρχείου / Συστοιχίες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot (κατασκευής ΗΠΑ) των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να στείλει στην Πολωνία συστοιχία ή συστοιχίες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, κάνοντας πράξη την προ ημερών αναγγελία του γγ του ΝΑΤΟ, για παραπέρα ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της λυκοσυμμαχίας στην ανατολική του πτέρυγα. 

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, λέγοντας ότι στόχο είναι να εξασφαλιστεί η προστασία του εναέριου χώρου της Πολωνίας, μετά την πτώση του ουκρανικού πυραύλου την περασμένη εβδομάδα στην πολωνική επικράτεια που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άμαχοι.

Ήδη το Βερολίνο είχε ανακοινώσει πως θα προσέφερε στη γειτονική της χώρα βοήθεια στη φρούρηση του εναέριου χώρου της αναπτύσσοντας μαχητικά Eurofighter, καθώς το περιστατικό ενέτεινε τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ο πόλεμος να εξαπλωθεί.

«Προσφέραμε στην Πολωνία υποστήριξη για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της — Eurofighter και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot», συνόψισε η κυρία Λάμπρεχτ μιλώντας στις εφημερίδες Rheinische Post και General Anzeiger.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε ακόμα...