ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία σημειώνει πρόοδο στην αντεπίθεση

«Οι Ουκρανοί κερδίζουν σταδιακά έδαφος … Έχουν καταφέρει να διασπάσουν τις γραμμές άμυνας των ρωσικών δυνάμεων και προωθούνται», εκτίμησε σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απευθυνόμενος στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις χθεσινές καταγγελίες της Ρουμανίας για συντρίμμια ρωσικού drone που βρέθηκαν σε ρουμανικό έδαφος, λέγοντας πως «δεν έχουμε κάποια πληροφορία που να παραπέμπει σε εσκεμμένη επίθεση της Ρωσίας και αναμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πάντως τέτοια περιστατικά δείχνουν τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει για επέκταση του πολέμου σε ΝΑΤΟικό έδαφος και μπορούν στο μέλλον να αξιοποιηθούν ανάλογα με τους συνολικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

«Αυτό που βλέπουμε, φυσικά, είναι πολλές μάχες και αεροπορικές επιθέσεις κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Νέες επιθέσεις στο ουκρανικό λιμάνι του Δούναβη Ισμαήλ στην περιοχή της Οδησσού σημειώθηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες προκαλώντας ζημιές σε λιμενικές υποδομές.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...