ΝΑΤΟ και προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν πάνε μαζί

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος από το αφήγημα ότι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ εξασφαλίζει την ασφάλειά της, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την κύρωση μνημονίου για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ν. Παπαναστάσης ξεκαθάρισε ότι ΝΑΤΟ και προάσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν πάνε μαζί θυμίζοντας την εισβολή στην Κύπρο, το γκριζάρισμα του Αιγαίου και την ενθάρρυνση της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Σχετικά με την κύρωση του μνημονίου για το λεγόμενο Κέντρο Αριστείας, σημείωσε ότι αποτελεί παραπέρα ενίσχυση του ΝΑΤΟ, για να γίνει πιο αποτελεσματική η εγκληματική φονική μηχανή του. 

Απαντώντας στο επιχείρημα περί «αναβάθμισης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας», ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αυτή υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ στοχοποιείται ο ελληνικός λαός. Όπως στοχοποιείται ο λαός όταν η κυβέρνηση βαθαίνει την ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, προς όφελος της ελληνικής αστικής τάξης η οποία καραδοκεί για συμμετοχή στο μοίρασμα της λείας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Γι’ αυτό οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη σε αμερικανική «υπερ-βάση», που έχει γίνει βασική πύλη ενίσχυσης των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη.

Ο Ν. Παπαναστάσης δήλωσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την κύρωση του μνημονίου για την λειτουργία του Κέντρου, καθώς και την συμφωνία ασφαλείας με τη Νορβηγία, καθώς είναι ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Δείτε ακόμα...