ΝΑΤΟ: Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζει

ΝΑΤΟ
Ματωβαμμένο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν στο Συνέδριο των μακελάρηδων στην Αθήνα και ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «για 72 χρόνια η Συμμαχία έχει καταφέρει να προστατέψει την ελευθερία και τα σύνορα των κρατών – μελών της».

Ο εκπρόσωπος της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, θέλει να παρουσιάσει τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό, ως δήθεν αμυνόμενο και προστάτη των συνόρων.

Κάνει πως δεν γνωρίζει ότι η Τουρκία, χώρα μέλος του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού, έχει καταλάβει τμήμα του εδάφους της Συρίας, αλλά και ότι κατέχει μετά από στρατιωτική επέμβαση το 39% των εδαφών της Κύπρου.

Ακόμη «ξεχνάει» ότι το ΝΑΤΟ, με των λαών το αίμα, χαράζει σύνορα, όπως έκανε με τους βομβαρδισμούς και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Ο λαός μας έχει μνήμη και γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ΝΑΤΟ.

Έχουν τεράστιες ευθύνες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που έδωσαν και δίνουν γη και ύδωρ στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, με τη διεύρυνση των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας και με την υπογραφή της νέας ελληνοαμερικανικής συμφωνίας. Δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον υπερβολή, ότι θα υπάρχουν περιοχές στη χώρα μας, όπου οι κάτοικοι κατά την έξοδό τους από τα σπίτια τους, τους πρώτους που θα βλέπουν θα είναι, ο μπάτσος και Αμερικανούς στρατιωτικούς.

Μέσα και από το ΝΑΤΟ, η επιθετικότητα της αστικής τάξης της χώρας μας, ενισχύεται, επεκτείνεται και βαθαίνει η εμπλοκή – συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η αποστολή συστοιχίας πυραύλων «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία, καθώς και η επικείμενη ανανέωση και επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας στην προώθηση των αμερικάνικων σχεδίων στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Η στρατηγική ΝΑΤΟ 2030 και η συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτήν σημαίνει νέες περιπέτειες και δεινά για το λαό μας.

Απέναντι στην επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, ο λαός μας χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη του για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να απαιτήσει το κλείσιμο όλων των αμερικανονατοϊκών βάσεων και το κλείσιμο της βάσης της Σούδας.

Λ.Α.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...