ΝΑΤΟ: Ο Αμερικανός στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι αναλαμβάνει νέος ανώτατος στρατιωτικός διοικητής στην Ευρώπη

Ο Αμερικανός στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι / Πηγή: nato.int

Ο Αμερικανός στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι αναλαμβάνει ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η λυκοσυμμαχία, με φόντο την ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο διορισμός του Καβόλι εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Βορειοατλαντικής συμμαχίας. Ο Καβόλι θα διαδεχθεί στη θέση αυτήν τον πτέραρχο Τοντ Ντ. Γουόλτερς. Η τελετή ανάληψης των καθηκόντων του θα γίνει το καλοκαίρι στο Γενικό Επιτελείο (SHAPE) του ΝΑΤΟ στο Καστό, κοντά στη Μονς του Βελγίου.

Ο Κρίστοφερ Καβόλι, γιος ενός Αμερικανοϊταλού αξιωματικού, γεννήθηκε εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου στο Βύρτσμπουργκ της τότε Δυτικής Γερμανίας και μεγάλωσε στις στρατιωτικές βάσεις όπου υπηρετούσε ο πατέρας του. Μιλάει ρωσικά και υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό από το 1987. Είναι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Υπηρέτησε στον Πόλεμο του Κόλπου και το Αφγανιστάν. Ήταν επικεφαλής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, όταν ανέλαβε την κοινή διοίκηση Ευρώπης-Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...