ΝΑΤΟ: Σε απεξάρτηση από τη Ρωσία και την Κίνα καλούν οι ΗΠΑ

ΗΠΑ - Αμερικάνικη σημαία
Φωτό αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Σε μείωση της εξάρτησής τους από τις κινέζικες και ρωσικές ιατρικές και τηλεπικοινωνιακές προμήθειες, προτρέπει τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Επίσης, οι σύμμαχοι, ενθαρρύνθηκαν να διατηρήσουν τη στρατιωτική τους ετοιμότητα, να εκθέσουν οποιαδήποτε παραπληροφόρηση και προπαγάνδα, να προστατέψουν τις επιθετικές ξένες άμεσες επενδύσεις και να αυξήσουν την ανθεκτικότητά τους, μειώνοντας την εξάρτηση από τους Κινέζους ή τους Ρώσους προμηθευτές ιατρικού εξοπλισμού, τηλεπικοινωνιών και άλλων τομέων, αναφέρει το Πεντάγωνο.

Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ και η Ρωσία συνεργάστηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τα τέλη Μαΐου, οι ΗΠΑ έχουν παραδώσει στη Ρωσία 200 αναπνευστήρες, ενώ θα παραχωρήσουν στη Ρωσία συνολικά ιατρικό εξοπλισμό και εξαρτήματα αξίας 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αντίστοιχα και η Ρωσία παρείχε ιατρικό εξοπλισμό στις ΗΠΑ κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων στις 30 Μαρτίου, οι ΗΠΑ αγόρασαν ιατρικά είδη από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανόμενων αναπνευστικών συσκευών και εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

Οι ΗΠΑ εκφράζουν κυρίως την ανησυχία τους για την ύπαρξη αλυσίδων εφοδιασμού που εξαρτώνται πάρα πολύ από τις κινεζικές επιχειρήσεις.

Πολύ γρήγορα ξέχασαν οι ΗΠΑ τη «συνεργασία» τους με τους Ρώσους, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα συμφέροντα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, του ιατρικού και τηλεπικοινωνιακού τομέα, καταδεικνύουν για άλλη μια φορά πόσο υποκριτικές είναι οι «συνεργασίες» των ιμπεριαλιστών ακόμη και μπροστά σε κοινές απειλές, όπως είναι η νέα πανδημία.   

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...