ΝΑΤΟ: Θα διασφαλίσει την ασφαλή αποχώρηση του προσωπικού

ΝΑΤΟ
Ματωβαμμένο ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου δήλωσε: «Στο επίκεντρο του ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλίσει την ασφαλή αποχώρηση του προσωπικού από τις συμμαχικές και εταίρες χώρες και των Αφγανών που μας βοήθησαν. Το ΝΑΤΟ εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για τη διατήρηση των επιχειρήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Επιτρέψτε μου επίσης να ευχαριστήσω τις στρατιωτικές δυνάμεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Ειδικότερα, η Τουρκία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην εξασφάλιση των λειτουργιών του αεροδρομίου της Καμπούλ».

Στους 12 οι νεκροί μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Συνολικά 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εντός και γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχους των Ταλιμπάν και του ΝΑΤΟ, από την Κυριακή που οι πρώτοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν,

Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες της συρροής πλήθους στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να εγκαταλείψει τη χώρα.

Αεροδρόμιο Καμπούλ

Οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν είτε από πυρά είτε σε ποδοπατήματα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των Ταλιμπάν και κάλεσε τους ανθρώπους, οι οποίοι εξακολουθούν να συνωστίζονται στις πύλες του αεροδρομίου να επιστρέψουν στα σπίτια τους αν δεν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να ταξιδέψουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...