ΝΑΤΟ: Ξεκίνησε χθες η 66η Σύνοδος της λυκοσυμμαχίας

ΝΑΤΟ - Μάσκα
Πηγή: Eurokinissi

Ξεκίνησαν στις 18 Νοέμβρη οι εργασίες της 66ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Αντικείμενό της η προετοιμασία και οι προτεραιότητες του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού για την επόμενη δεκαετία, το «ΝΑΤΟ 2030». Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020.

Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν η σύναξη εκπροσώπων ιμπεριαλιστικών κρατών να γινόταν στην Αθήνα, δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα, με εκατοντάδες συμμετέχοντες κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους από όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Λόγω όμως της πανδημίας η σύνοδος πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Σε αυτήν μίλησε ο Μητσοτάκης για την εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές και επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας, τη συμμετοχή της χώρας μας στις Νατοϊκές δαπάνες, και ανέδειξε ως βασικούς στόχους της κυβέρνησης τη συμβολή στη διεύρυνση του αντικειμένου και των πεδίων επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, όπως και την επίτευξη «διευθετήσεων» με την Άγκυρα, για να προχωρήσουν απερίσπαστα οι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στην αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Δεν παρέλειψε ακόμη ο Μητσοτάκης να εκθειάσει το ρόλο του ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο πόσα πολλά πράγματα έχει κάνει το ΝΑΤΟ μακρυά από τα σύνορά μας.

Σχετικά με την νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και τις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη, πρότεινε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν νέες συνεργασίες, αλλά και να εντείνουμε τη συνεργασία μας με εταίρους μας στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...