Ναύτης στη Φ/Γ Ναβαρίνον στηρίζει το φαντάρο απ’ το 644 Μ/Κ ΤΠΖ

Φρεγάτα Ναβαρίνο (F461) τύπου MEKO S / Πηγή: ΠΝ
Φώτο Αρχείου / Φρεγάτα Ναβαρίνο (F461) τύπου MEKO S / Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όσο δεν μπαίνει από τον λαό φρένο, το βαρέλι του αυταρχισμού δεν έχει πάτο. Τα παραδείγματα κάθε φορά και πιο ακραία, φτάσαμε αυτή τη φορά να έχουμε χουντικής κοπής απόπειρα στιγματισμού στρατευμένου Έλληνα πολίτη με την επιστράτευση της «ψυχιατρικής», επειδή υπεύθυνα και σωστά αιτήθηκε τη λήψη υγειονομικών μέτρων για τη διαχείριση επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο στρατόπεδό του. Αυτό που συνέβη στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη, δεν ντροπιάζει μόνο την επιστήμη της ψυχιατρικής αλλά και σύσσωμο το Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ανοχή σε τέτοιες θρασύδειλες και σκοταδιστικές πρακτικές δίνει το πράσινο φως για νέες, χειρότερες, που προφανώς δεν θα περιορίζονται μόνο στους στρατευμένους θητείας, αλλά θα έχουν στο στόχαστρο κάθε αξιοπρεπή και έντιμο στρατιωτικό που δεν «κάνει τουμπεκί».

Είναι αυτονόητο ότι ο συνάδελφος από το 644 Μ/Κ Τάγμα Πεζικού έχει και τη δική μου αμέριστη συμπαράσταση. Πρέπει αμέσως:

  • Να πάρει η διοίκηση πίσω την απόφαση για αλλαγή της κατάταξης του συναδέλφου από Ι1 σε Ι3 ψυχολογικό.
  • Να πάρει η κυβέρνηση και το υπουργείο τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει η επιδείνωση της υγείας του Προσωπικού των ΕΔ με εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού ανά τη χώρα.
  • Να μπει επιτέλους φρένο στις αυταρχικές συμπεριφορές μεμονωμένων διοικήσεων που εχθρεύονται κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και διεκδικητικού πνεύματος.

Αντώνης Κουσκούσης, Ναύτης στη Φ/Γ Ναβαρίνον

Δείτε ακόμα...