ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν η ενημέρωση να είναι στα χέρια των επιχειρηματιών

Είναι απανθρωπιά να πεθαίνει ένας ασθενής περιμένοντας κρεβάτι εντατικής όταν υπάρχουν 200 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που η κυβέρνηση δεν αγγίζει και δεν επιτάσσει για να μην θιχτούν τα εκατομμύρια που κερδίζουν οι ιδιοκτήτες τους, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ξεκινώντας από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας την ομιλία του για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Νίκο παππάς με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα.

Σχολίασε πως είναι βολική για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το παιχνίδι με τα σκάνδαλα που καταλήγει να είναι όλοι αθώοι. Σημείωσε πως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τον έλεγχο των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης και για αυτό διορίζουν την ηγεσία της. Υπογράμμισε ότι η στρατηγική τους συμφωνία έχει να κάνει με το γεγονός πως θέλουν η ενημέρωση και τα ΜΜΕ να είναι στα χέρια των επιχειρηματιών. Υπενθύμισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξαν την τροπολογία του ΚΚΕ για δωρεάν ενημερωτικά μηνύματα στα κανάλια για την πανδημία διότι δεν θέλουν να τα χαλάσουν με τους ιδιοκτήτες των καναλιών.

Δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση όσο αυτή είναι στα χέρια των επιχειρηματιών τόνισε ο Θανάσης Παφίλης και για την υπόθεση που συζητήθηκε ανέφερε πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες αλλά δεν προκύπτουν μέχρι τώρα ποινικές ευθύνες και πως το ΚΚΕ ζητά να γίνει εξεταστική επιτροπή.

«Ο Μπογδάνος κόλλησε κορονοϊό επειδή είναι κάθε μέρα στις διαδηλώσεις…» ήταν το καυστικό σχόλιο του Θανάση Παφίλη για τους ισχυρισμούς ότι αυξάνονται τα κρούσματα λόγω των κινητοποιήσεων και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο για το συνωστισμό στα ΜΜΜ και στους χώρους δουλειάς που είναι εστίες υπερμετάδοσης.

Για τα περί ενότητας και την πρόταση για μορατόριουμ του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ενότητα μεταξύ εκείνων που πεινάνε και δυστυχούν με εκείνους που ζουν από τον ιδρώτα τω άλλων και δεν ξέρουν τι έχουν.

Δεν θα μας βουλώστε το στόμα στο όνομα της πανδημίας τόνισε ο Θανάσης Παφίλης προσθέτοντας ότι αυτό δεν το κατάφεραν ούτε με τα εκτελεστικά αποσπάσματα και απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να σταματήσει που επικαλείται την ιστορία των εκ τελεσμένων διότι δεν ήταν ούτε με τον Αμερικανό πρέσβη,ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με τους φονιάδες των λαών. Αυτοί στάθηκαν όρθιοι όπως στεκόμαστε εμείς σαν ΚΚΕ και δεν πρόκειται να δεχτούμε ενότητα για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, κατέληξε. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...