Νέα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα

Δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατοικημένων περιοχών στη Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας - Μάης 2021
Φώτο Αρχείου / Δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατοικημένων περιοχών στη Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας – Μάης 2021 / Πηγή: TWITTER

Το Ισραήλ – το κράτος δολοφόνος, το κράτος εισβολής και κατοχής μεγάλου μέρους της Παλαιστίνης, εξαπέλυσε εκ νέου αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα πλήγματα, που δεν προκάλεσαν θύματα, έθεσαν στο στόχαστρο μια ακατοίκητη ζώνη στο βόρειο τμήμα του θύλακα και έναν χώρο εκπαίδευσης του ισλαμικού κινήματος Χαμάς που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, στο Χαν Γιούνες (νότια), δήλωσαν στο AFP παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι περιορίζει στο μισό τη ζώνη που επιτρέπει την αλιεία στα ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας, συνεχίζοντας την ασφυκτική πολιτική του ενάντια στην στοιχειώδη επιβίωση του Παλαιστινιακού λαού.

“Αποφασίστηκε να περιοριστεί η επιτρεπόμενη ζώνη αλιείας στη Λωρίδα της Γάζας από 12 σε 6 ναυτικά μίλια”, ανέφερε το στρατιωτικό σκέλος του γραφείου σύνδεσης του ισραηλινού στρατού που χειρίζεται τις σχέσεις με τους Παλαιστίνιους (Cogat). “Η απόφαση ελήφθη λόγω της εκτόξευσης μπαλονιών με προσαρμοσμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, που συνιστούν παραβίαση της ισραηλινής κυριαρχίας”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Cogat. Για το Ισραήλ όμως, προφανώς, δεν υπάρχει θέμα εισβολής και κατοχής από μέρους του.

Η ζώνη αλιείας και οι εισαγωγές χρησιμοποιούνται από το Ισραήλ προκειμένου να ‘τιμωρήσει ή να αποζημιώσει’ τη Λωρίδα της Γάζας ανάλογα με την κατάσταση ασφαλείας. Έτσι το Ισραήλ είχε ανακοινώσει στις 12 Ιουλίου την επέκταση της ζώνης αλιείας και τη διεύρυνση των επιτρεπόμενων εισαγωγών στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από μια “πρόσφατη” επάνοδο στην “ηρεμία”. Η επιτρεπόμενη ζώνη αλιείας πριν από τη σύγκρουση που ξέσπασε τον Μάιο, ήταν 15 ναυτικά μίλια, αλλά το Ισραήλ τη μείωσε στη διάρκεια των εχθροπραξιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...