Νέα διοίκηση στην «Κιβωτό» – Τα παιδιά στα χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ

Κιβωτός του Κόσμου
Πηγή: Eurokinissi

Σε αλλαγή του ΔΣ της ΜΚΟ «Κιβωτού του Κόσμου» προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση, χωρίς όμως να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και την πολιτική που αφήνουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη στα χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ. Και αυτό σε μία στιγμή όπου οι δύο Εισαγγελείς που ερευνούν τις καταγγελίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Έτσι, παραμένει -παρά τις όποιες αλλαγές- η λογική των κυβερνήσεων διαχρονικά που αφορά την πολιτική ιδιωτικοποίησης του κράτους πρόνοιας και την έλλειψη κρατικών δομών προστασίας των παιδιών.

Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, πρόεδρος αναλαμβάνει η οικονομολόγος και πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ο παιδίατρος και τέως Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» Ιωάννης Παπαδάτος, ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαπας, η Έρρικα Οικονόμου ψυχολόγος, γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου», ο Ανδρέας Ζομπανάκης οικονομολόγος και πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», και ο Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης δικηγόρος, διευθυντής υπουργικού γραφείου της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι η θητεία της νέας διοίκησης δεν θα είναι μεγαλύτερη τους ενός χρόνου. Υπερασπίστηκε την πολιτική αφαιρεί την ευθύνη του κράτους να προστατεύει τα παιδιά ισχυριζόμενος πως δεν πρέπει «να μην μηδενίζουμε» την “προσφορά” διάφορων ιδιωτών και ΜΚΟ. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...