Νέα κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Παίδων «Αγία Σοφία»

Κινητοποίηση υγειονομικών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού , νοσοκομελιο παίδων "Αγία Σοφία"

Νέα κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Παίδων «Αγία Σοφία» θα γίνει την Τετάρτη 15 Μάρτη. 

Η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ Παίδων «Αγία Σοφία» και τα Σωματεία Εργαζομένων στα Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π και Α. Κυριακού» έχουν καθορίσει συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Μάρτη στις 11.30 π.μ., έξω από τις πύλες των Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού», ενώ θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου στην Ολομέλεια θα συζητιέται το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του Παιδοογκολογικού Τμήματος σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

Στην κινητοποίηση καλούν η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με παναττική στάση εργασίας που προκήρυξε (11 π.μ. – 15.00), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με παναττική στάση εργασίας που προκήρυξε (12μ. – 15.00), η ΕΙΝΑΠ, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Σύλλογοι Γονέων, φορείς.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση του προσωπικού που σήμερα εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει να ιδιωτικοποιήσει το παιδοογκολογικό εικόνες με ράντζα στους διαδρόμους του παιδιατρικού νοσοκομείου «Π. και Α. Κυριακού» στην διάρκεια της 48ωρης εφημερίας το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μάρτη δημοσιεύει σήμερα ο 902.gr. Παιδιά που είναι ασθενείς βρίσκονται στα ράντζα στους διαδρόμους, μαζί με τους συνοδούς τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...