Νέα μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία – Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στη Λέσβο

(Φωτό αρχείου) / (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην Ηλεία, σε δάσος στα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στις πρώτες οικίες στη Σκιλλουντία έχει φτάσει η πυρκαγιά που καίει στην ευρύτερη περιοχή των Μακρισίων Ηλείας από νωρίς το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι σε Κρέστενα, Φρύξα, Μακρίσια και Σκιλλουντία έλαβαν μήνυμα στις 5.15 μ.μ. από το «112» να αποφύγουν την περιοχή καθώς οι φλόγες έχουν «γιγαντωθεί» και καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. 

Οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να σώσουν ότι είναι εφικτό, γεμίζοντας νερό τα βυτία στα τρακτέρ καθώς όπως επισημαίνουν ούτε Πυροσβεστική υπάρχει στο χωριό αλλά ούτε και Αστυνομία.

Δύσκολη η κατάσταση στη Λέσβο

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο καθώς τις τελευταίες ώρες έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για δύο οικισμούς, των χωριών Βρύσας και Σταυρός.

Οι κάτοικοι και από τα δύο χωριά μετακινήθηκαν προς το Πολιχνίτο.

Η πυρκαγιά στη δυτική Λέσβο συνεχίζει να μαίνεται, έχοντας κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιέργειες, σπίτια, καταστήματα και άλλες περιουσίες. 

Στα μέτωπα βρίσκονται μέλη και φίλοι του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, συνδράμοντας στις προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών. 

Δείτε ακόμα...