Νέα πρόκληση από την Τουρκία για το Καστελόριζο: «Είναι στα 1.950 μ., οι Τούρκοι σπουδαστές το φτάνουν κολυμπώντας»

Ο Τούρκος Υπουργόυς Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

Τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας συνεχίζει η Τουρκία με το βλέμμα στις ενεργειακές πηγές στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό της μπαίνει το Καστελόριζο το οποίο σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας απέχει από τις τουρκικές ακτές 1.950 μέτρα.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter φαίνεται να μιλάει αρχικά ο Χουλουσί Ακάρ και στη συνέχεια σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου να κολυμπούν.

Ο Χουλουσί Ακάρ στις δηλώσεις που έκανε στις 24 Δεκεμβρίου και φαίνονται στο βίντεο είπε πως το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας.

Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει έναν χάρτη με τα τουρκικά παράλια και το Καστελόριζο και ακολουθούν οι Τούρκοι σπουδαστές να κολυμπούν.

Το βίντεο, εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Άγκυρας με τον Χουλουσί Ακάρ να σέρνει το χορό της προκλητικής ρητορικής. Την Κυριακή (2/1) ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αξίωσε να μην γίνονται τελετές σε Σάμο, Χίο και Οινούσες διότι είναι πρόκληση για την Τουρκία και επανέλαβε τα περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...