Νέα Σμύρνη: Στο αρχείο οδεύουν υποθέσεις που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας

EUROKINISSI

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής» , ολοκληρώνεται η έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τα καταγγελλόμενα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας που φέρονται να διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη την 9η Μαρτίου.

Θυμίζουμε ότι κάτω από την μεγάλη κοινωνική κατακραυγή για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που συνέβησαν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σχετικό Δελτίο Τύπου ενημέρωνε την έναρξη της έρευνας των καταγγελιών απ΄την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μεταξύ των υποθέσεων, ήταν και οι εξής:

  • καταγγελίες για έφοδο της Ομάδας «Δράση» σε κατάστημα στη Νέα Σμύρνη, η οποία στη συνέχεια παρέσυρε με τα δίκυκλα διαδηλωτή,
  • καταγγελία ότι αστυνομικοί της Ομάδας «Δράση» εισέβαλαν στην είσοδο πολυκατοικίας και προσήγαγαν πολίτη,
  • υπόθεση των καταγγελιών 18χρονης που υποστηρίζει ότι την παρενόχλησαν σεξουαλικά αστυνομικοί των ΜΑΤ, την ξυλοκόπησαν και δεν της επέτρεψαν να την εξετάσει ιατρός,
  • καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατουμένων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
  • καταγγελίες που αναφέρουν ότι αστυνομικοί πετούν μολότοφ σε διαδηλωτές,

Αρμόδιοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν στην «Καθημερινή» ότι η έρευνα για τις 4 από τις 6 υποθέσεις ολοκληρώθηκε δίχως να προκύψουν ευρήματα που να δικαιολογούν την περαιτέρω ποινική διερεύνησή τους. Πλην απροόπτου, οι φάκελοι των υποθέσεων οδεύουν στο αρχείο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κοινό στοιχείο στις υποθέσεις αυτές είναι το γεγονός ότι οι καταγγέλλοντες δεν επιθυμούν να κινηθούν νομικά κατά των αστυνομικών. Οι υποθέσεις, δηλαδή, θα αρχειοθετηθούν, όπως όλα δείχνουν όχι ως ανυπόστατες ή λόγω έλλειψης στοιχείων αλλά επειδή τα θύματα ή οι εμπλεκόμενοι δεν επιθυμούν να κινηθούν νομικά.

Δείτε ακόμα...