Νέα Υόρκη: Εγκάρδια συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Amazon

Μια εγκάρδια συνάντηση με τον Chris Smalls, πρόεδρο του Συνδικάτου εργαζομένων στην «Amazon» (Amazon Labor Union) και τα μέλη της διοίκησης του σωματείου, που τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του σωματείου στο Staten Island, είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας που επισκέπτεται τις ΗΠΑ.

Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετέχουν ακόμη ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος και ο Κώστας Γουλιάμος, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Εκ μέρους του Σωματείου της Amazon συμμετείχαν στη συνάντηση οι: Claudia Ashterman, Arlene Kingston, Tristan Lion Dutchin, Danielle Hayden, Gerald Bryson, Jordan Glowers, Derick Palmer, Rinna Cummings και Mena Shuler.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του Κόμματος είχε την ευκαιρία να εκφράσει την αλληλεγγύη της και να μάθει για τη δράση του Σωματείου.

Αναφορά έγινε στον πόλεμο που δέχονται από την εργοδοσία, στην συνεχή πάλη για μισθούς, ενάντια στην φοβερή εντατικοποίηση και τις βάρδιες σε «εγκαταστάσεις χτισμένες σαν φυλακές χωρίς καν εξαερισμό», χωρίς ούτε καν δικαίωμα για αναρρωτική άδεια πέρα από 10 ώρες τον χρόνο (!).

Αναφορά έγινε συνολικά στην πάλη για δικαιώματα «που δε σταματάει ποτέ ενάντια σε μια τέτοια εταιρεία όπως η Amazon», στην προσπάθεια να οργανωθούν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι στο σωματείο, το οποίο αριθμεί πάνω από 8.000 μέλη μόνο στην εγκατάσταση του αεροδρομίου JFK, να δραστηριοποιηθούν ακόμη πιο ενεργά, στις δυσκολίες που έχουν τα καθήκοντα αυτά σε μια εταιρεία που «έχει επίσημη πολιτική να αλλάζει πολιτική οπότε θέλει» και με συνεχείς απαγορεύσεις.

Ενώ απασχόλησε ακόμη το ζήτημα της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη, οι μεγάλοι αγώνες που αναπτύσσονται στις ΗΠΑ από εργαζόμενους και φοιτητές ενάντια τους, της στήριξης που παρέχουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όπως η Amazon στο κράτος του Ισραήλ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...