Νέες επαφές των ΗΠΑ για «αμυντική» συνεργασία με Ινδία και Βιετνάμ

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο

Επαφές σε Ινδία και Βιετνάμ ξεκίνησε ο Αμερικανός υφυπουργός Αμυνας Ελάι Ράτνερ, με στόχο «την εμβάθυνση της συνεργασίας των ΗΠΑ με καθέναν από αυτούς τους εταίρους – κλειδιά», όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Στο Νέο Δελχί θα πάρει μέρος μεταξύ άλλων στον διμερή «Διάλογο για τη Θαλάσσια Ασφάλεια», που Ινδία και ΗΠΑ έχουν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας τη συνεργασία τους και στην άμυνα, με φόντο και τις αυξανόμενες «ανησυχίες» τους για την αναβάθμιση της παρουσίας της Κίνας. Την αμερικανική αντιπροσωπεία θα στελεχώσουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. «Μέσω αυτών των διαλόγων, ΗΠΑ και Ινδία θα προωθήσουν ένα φιλόδοξο σύνολο πρωτοβουλιών κατά μήκος όλης της αμυντικής εταιρικής μας σχέσης», αναφέρεται.

Στο Ανόι ο Ράτνερ θα συμμετάσχει στον «Πολιτικό Διάλογο ΗΠΑ – Βιετνάμ για την Αμυνα», καθώς – όπως σημειώνεται σχετικά – οι ΗΠΑ κάνουν «σημαντικά βήματα για την επέκταση σε εύρος και βάθος της εταιρικής μας σχέσης με το Βιετνάμ». Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, το ταξίδι του Ράτνερ «επιβεβαιώνει τη βαθιά αφοσίωση του υπουργείου για τη συνεργασία με ομοϊδεάτες συνεργάτες, ώστε να αναπτύξουμε το κοινό μας όραμα για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...