Νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν

Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας ευθέως και το θέμα της ύπαρξης αμερικανικών βάσεων, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η εγκατάσταση των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αποτελούν στόχο και παράγοντα όξυνσης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και όχι «παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας» όπως ισχυρίζονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα του ευρωατλαντικού μονόδρομου.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας» δήλωσε ο Ερντογάν μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ασχολήθηκε με το προσφυγικό ζήτημα και την «αποστρατιωκοποίηση νησιών».

«Παρακολουθούμε τις πολιτικές της γειτονικής μας Ελλάδας, που μυρίζουν πρόκληση και προβοκάτσια. Γνωρίζουμε ότι η πραγματική πρόθεση όσων προκάλεσαν τους Έλληνες πολιτικούς και τους έβαλαν εναντίον μας είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Οι ξένες στρατιωτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα μοιάζουν με δυνάμεις κατοχής και θα έπρεπε να ενοχλούν τον ελληνικό λαό, όχι εμάς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Ούτε αυτές οι στρατιωτικές συγκεντρώσεις ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές ενισχύσεις αρκούν για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδό μας, αλλά αρκούν για να σύρουν την Ελλάδα στο βάλτο. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και αυτούς που τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες».

Νωρίτερα σήμερα η Τουρκία προχώρησε σε διάβημα προς την Ελλάδα και τις ΗΠΑ για την «παράνομη ανάπτυξη αρμάτων μάχης σε νησιά του Αιγαίου με μη στρατιωτικό καθεστώς», όπως αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Τουρκία κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη και ζήτησε να «σταματήσουν οι παραβιάσεις στα νησιά του Αιγαίου και να αποκατασταθεί το μη στρατιωτικό τους καθεστώς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στο διάβημα προς τις ΗΠΑ, η ’Αγκυρα ζήτησε να σεβαστούν το καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να ληφθούν μέτρα για να αποτραπεί η χρήση των όπλων τους εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu, AFP

Δείτε ακόμα...