Νέες κατηγορίες Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Σε μια μακροσκελή του ομιλία, όπου τοποθετήθηκε σε σειρά θεμάτων, σε ένα διεθνές συνέδριο στην ’Αγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε «επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο» κατηγορώντας την Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάζει .

Ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν πέρυσι έφτασε τις 20.000.

«Από την άλλη πλευρά, χώρες που αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα, στο Αιγαίο, τους σκοτώνουν ακόμη και σκόπιμα βυθίζοντας τα σκάφη τους, τους ξυλοκοπούν, τους ληστεύουν και τους σπρώχνουν με τη βία έξω από τα σύνορά τους, εντούτοις δυστυχώς οι χώρες αυτές χαίρουν μεγάλης εκτίμησης», είπε. «Παρά τις όλες εικόνες, τις μαρτυρίες, τις ειδήσεις και τις καταγγελίες, δυστυχώς, δεν λαμβάνονται μέτρα εναντίον όσων βλέπουν αυτή τη δίωξη των μεταναστών», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων θεμάτων στην ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για χώρες οι οποίες «έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη», κάνοντας αναφορά σε μέλη ή υποστηρικτές της οργάνωσης FETO, το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η ’γκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu

Δείτε ακόμα...