Νέες κατηγορίες Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν
Φωτό Αρχείου

Νέες κατηγορίας κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι αφήνει πρόσφυγες «να πνιγούν» στο Αιγαίο, ενώ η Τουρκία προσπαθεί να τους «διασώσει». Οι ζωές των ξεριζωμένων έχουν γίνει εργαλείο προώθησης των συμφερόντων αστικών τάξεων με βάση τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και το αποτέλεσμα είναι οι ατελείωτες τραγωδίες με πρόσφυγες και μετανάστες σε στεριά και θάλασσα. Πρόσφατο παράδειγμα οι εγκλωβισμένοι στον Εβρο. 

Ο Τ. Ερντογάν μιλώντας σε Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών της Προεδρίας και Υπαξιωματικών της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος δήλωσε πώς «41.000 άτομα πήγαν να πεθάνουν στη θάλασσα, προσπαθώντας να διασχίσουν το Αιγαίο», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

«Με τις εξαιρετικές προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, αποτρέψαμε θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σώσει τις ζωές 41.000 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, των οποίων οι βάρκες βυθίστηκαν και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, αναφερόμενος στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς Ελλάδας και Τουρκίας, ανέφερε ότι «εάν κάποιος εξακολουθεί να επικρίνει τις καινοτομίες μας στην αμυντική βιομηχανία παρά το γεγονός ότι βλέπει τη στρατιωτική συσσώρευση στην Ελλάδα, σημαίνει ότι έχει χάσει τη στρατηγική του διορατικότητα».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...