Νέες προκλήσεις από την Τουρκία μέσω του Ομέρ Τσελίκ

Το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» στο λιμάνι της Μερσίνης

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε η Τουρκία και ειδικότερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

«Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση», είπε σε ομιλία του στα Άδανα και πρόσθεσε ότι όταν η Τουρκία αρχίζει έρευνες, η Ελλάδα αμέσως ξεκινά τις προκλήσεις.

Παράλληλα ανέφερε πως «ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας, της γαλάζιας πατρίδας ή της εναέριας πατρίδας» καθώς «δε θα δώσουμε σε κανέναν ούτε βότσαλο, ούτε σταγόνα νερό, ούτε μια σπιθαμή αέρα της πατρίδας μας. Σύντομα, ο πρόεδρος μας θα αποχαιρετήσει το γεωτρύπανο “Αμπντούλ Χαμίντ Χαν” από τη Μερσίνη» ενώ τον απόπλου του γεωτρύπανου το χαρακτήρισε ως βήμα για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” (σ.σ. το κατεχόμενο «ψευδοκράτος»).

«Ό,τι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα, ό,τι και να πει κανείς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Τουρκικό Ναυτικό θα δείξει και θα συνεχίσει να δείχνει πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα» είπε ο Ομέρ Τσελίκ.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, το γεωτρύπανο «Αμπτουλ Χαμίντ Χαν» είναι έτοιμο για να ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή.

Δείτε ακόμα...