Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για πικ νικ στα Βαρώσια

Η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

Σύμφωνα με τουρκικά και τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την κατεχόμενη Αμμόχωστο στις 15 Νοέμβρη και να κάνει πικ νικ στα Βαρώσια.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του σε αυτή την τυπικά περίκλειστη πόλη, από τον Μπαχτσελί,  ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός του εταίρος.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ομιλία του στο Καχραμάνμαρας της Τουρκίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «εάν δεν αντιδρούσαμε στην τυραννία της Συρίας, στη διαίρεση του Ιράκ, στις στρεβλώσεις στη Λιβύη, στην αδικία και πειρατεία στην Ανατολική Μεσόγειο, κανείς δεν θα μας στόχευε. Ιδού τώρα δόξα τω Θεώ έγιναν εκλογές στην “Βόρεια Κύπρο”. Και ως αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, ναι, έγινε πρόεδρος ένας αδελφός μας που αγαπάει την Τουρκία, που αποδέχτηκε την Τουρκία. Και πρώτα ο Αλλάχ θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία στην Κύπρο».

Η επίσκεψη αυτή είναι ενταγμένη στη διαιώνιση της 46χρονης τουρκικής κατοχής στο 37% των εδαφών της Κύπρου και αποτελεί μέρος των διχοτομικών σχεδίων που εξυφαίνονται.

Τα γεγονότα της τελευταίας περιόδου σχετικά με την περιοχή της Αμμοχώστου, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την υποκριτική στάση της ΕΕ, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, που φουσκώνουν τα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας προωθώντας στρατηγικές σχέσεις με την αστική τάξη της Τουρκίας. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ, εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, καλλιεργεί επικίνδυνο εφησυχασμό στο λαό και δημιουργεί νέες αυταπάτες σχετικά με την εκλογή του νέου Αμερικανού προέδρου.

Δ. Βα

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...