Νεμπόισα Στεφάνοβιτς: Το αεροπλάνο An-12 που συνετρίβη μετέφερε σερβικά όπλα στο Μπαγκλαντές, όχι στην Ουκρανία

Μεταγωγικό αεροσκάφος Αντώνοφ AN-12 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας
Φώτο Αρχείου / Μεταγωγικό αεροσκάφος Αντώνοφ AN-12 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας / Πηγή: mil.ru

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Βελιγράδι, το ουκρανικό αεροσκάφος An-12 που συνετρίβη στην Ελλάδα αργά το Σάββατο μετέφερε σερβικά όπλα στο Μπαγκλαντές, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, θεωρώντας ανακριβείς τις αναφορές ότι το αεροσκάφος μετέφερε στρατιωτικό φορτίο στην Ουκρανία.

“Δυστυχώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, τα οκτώ μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν στη συντριβή. Το αεροσκάφος αναχώρησε από τη Νις της Σερβίας στις 20:40 τοπική ώρα [21:40 ώρα Μόσχας το Σάββατο] μεταφέροντας 11,5 τόνους στρατιωτικών προϊόντων, με το Υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές να ενεργεί ως πλήρως εξουσιοδοτημένος αγοραστής», είπε ο Στεφάνοβιτς, σχολιάζοντας τη συντριβή του An-12 στην Ελλάδα. Το αεροπλάνο ανήκε σε μια ουκρανική εταιρεία, τη Meridian και πωλητής ήταν μια ιδιωτική σερβική εταιρεία, διευκρίνισε.

Ο Σέρβος υπουργός είπε ότι η πτήση με προορισμό τη Ντάκα είχε «όλες τις απαραίτητες άδειες σύμφωνα με όλους τους διεθνείς κανόνες».

«Οι ψευδείς αναφορές που λένε ότι το αεροπλάνο μετέφερε σερβικά όπλα στην Ουκρανία είναι απολύτως ανακριβείς και κακόβουλες», τόνισε.

Το αεροσκάφος An-12 συνετρίβη 40 χλμ. μακριά από το ελληνικό αεροδρόμιο της Καβάλας. Το πλήρωμα ανέφερε ότι ένας από τους τέσσερις κινητήρες του αεροπλάνου είχε πιάσει φωτιά. Η άδεια για επείγουσα προσγείωση δόθηκε αμέσως, αλλά άρχισε να χάνει γρήγορα ύψος ενώ πλησίαζε στο αεροδρόμιο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...