Νέος πρωθυπουργός Λιβύης: Φίλος και σύμμαχος η Τουρκία

Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά

«Φίλο και σύμμαχο» χαρακτήρισε την Τουρκία, ο νέος μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις 24/12/2021. Ο Ντμπεϊμπά παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, όπου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στη «νέα εποχή των σχέσεων Τουρκίας – Λιβύης», χωρίς όμως να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Συγκεκριμένα είπε ότι : «Διατηρούμε μεγάλη αλληλεγγύη με το τουρκικό κράτος και τον τουρκικό λαό», ενώ συνέχισε: «Η Τουρκία είναι σύμμαχος, φίλος και αδελφικό κράτος και έχει τεράστιες δυνατότητες να βοηθήσει τους Λίβυους να πετύχουν τους πραγματικούς στόχους τους. Η Τουρκία θεωρείται αληθινός εταίρος στη Λιβύη».

Ερωτηθείς για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει αποδείξει ποια είναι, όχι μόνο στη Λιβύη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα στην οποία οι Λίβυοι μπορούσαν ελεύθερα να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ δεν έκλεισε την πρεσβεία της στην Τρίπολη. Πιστεύω ότι η ελεύθερη κυκλοφορία θα αντικατοπτρίζει θετικά την οικονομική συνεργασία μεταξύ των λαών της Λιβύης και της Τουρκίας. Ελπίζουμε να ενισχύσουμε αυτήν τη συνεργασία και να αυξήσουμε το εμπόριό μας στο υψηλότερο επίπεδο», κατέληξε ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης.

Δείτε ακόμα...