Νίγηρας: 12 στρατιωτικοί και «δεκάδες τρομοκράτες» νεκροί

Κεντρική Αφρική - Νίγηρας

Τουλάχιστον 12 μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα και «δεκάδες τρομοκράτες» σκοτώθηκαν το Σάββατο σε σφοδρές μάχες στο δυτικό τμήμα της χώρας, στη λεγόμενη ζώνη των «τριεθνών συνόρων», ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Άμυνας στη Νιαμέ.

Οι «αψιμαχίες» έγιναν «πέντε χιλιόμετρα» από το χωριό Φαντιό ανάμεσα σε μέλη του στρατού του Νίγηρα και «εκατοντάδες οπλισμένους τρομοκράτες», με τον επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για 12 στρατιωτικούς «πεσόντες στο πεδίο της τιμής» και «οκτώ τραυματίες», ενώ, «στην πλευρά του εχθρού», αρκετές «δεκάδες τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Η Φαντιό είναι αγροτική κοινότητα στη νομαρχία Τερά, στην περιφέρεια Τιλαμπέρι, όπου εξαπολύουν συχνά επιθέσεις τζιχαντιστικές οργανώσεις οι οποίες ορκίζονται πίστη είτε στην Αλ Κάιντα, είτε στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Πέραν των ενεργειών τζιχαντιστικών οργανώσεων στο Σαχέλ, που σύντομα θα υπάρχει ελληνική δύναμη, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους στη Σαχάρα (ΙΚΣ), στο δυτικό του τμήμα, ο Νίγηρας είναι επίσης αντιμέτωπος με τη δράση της Μπόκο Χαράμ και του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ) στο νοτιοανατολικό του τμήμα, στα σύνορα με τη Νιγηρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...