Νίγηρας: Τουλάχιστον 79 άμαχοι νεκροί σε επίθεση φερόμενων ισλαμιστών μαχητών στα σύνορα με το Μάλι

Κεντρική Αφρική - Νίγηρας

Τουλάχιστον 79 άμαχοι σκοτώθηκαν σε ταυτόχρονες επιθέσεις που εξαπέλυσαν φερόμενοι ισλαμιστές μαχητές σε δύο χωριά στον Νίγηρα, κοντά στην μεθόριο με το Μάλι, ανέφεραν χθες Σάββατο πηγές ασφαλείας.

Περίπου 49 χωρικοί σκοτώθηκαν και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Τσομπάνγκου, είπε μια από τις πηγές ασφαλείας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μια δεύτερη πηγή, ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, ο οποίος μίλησε επίσης με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του, ανέφερε ότι περίπου 30 άλλοι χωρικοί σκοτώθηκαν στο χωριό Ζαρουμνταρέγιε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλκάσε Αλχάντα αργά χθες βράδυ έκανε λόγο για τουλάχιστον 56 νεκρούς αμάχους και 20 ακόμη τραυματίες στις δύο «τρομοκρατικές» επιθέσεις ενόπλων στα δύο χωριά.

Το κράτος της Δυτικής Αφρικής έχει υποστεί στο παρελθόν επιθέσεις από τζιχαντιστές μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Επιθέσεις κοντά στα δυτικά σύνορα με το Μαλί και την Μπουρκίνα Φάσο και τα νοτιοανατολικά σύνορα με την Νιγηρία, σκότωσαν πέρυσι εκατοντάδες ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...