Νίγηρας: Τουλάχιστον δύο νεκροί έπειτα από σύγκρουση με γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις

Διαδήλωση κατοίκων στον Νίγηρα ενάντια στην παρουσία γαλλικών δυνάμεων

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 16 τραυματίστηκαν στον Νίγηρα, όταν μια γαλλική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή συγκρούστηκε με διαδηλωτές μετά τη διέλευση από την Μπουρκίνα Φάσο, όπου η στήλη ήταν αποκλεισμένη για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Η γαλλική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, που αναπτύχθηκε από την Ακτή Ελεφαντοστού στο Μάλι, αντιμετώπισε νέες διαδηλώσεις το Σάββατο. Λίγο μετά το πέρασμα στον Νίγηρα από τη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο, μπλοκαρίστηκε από θυμωμένους ντόπιους.

Πλάνα από τη σκηνή που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν ένα πλήθος διαδηλωτών να στέκεται στη μέση ενός δρόμου, με πολλά θωρακισμένα οχήματα και φορτηγά επιμελητείας να φαίνονται στο βάθος. Πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού φάνηκαν να υψώνονται από ένα φλεγόμενο οδόφραγμα που τοποθετήθηκε στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή τους με τη διαρκή γαλλική στρατιωτική παρουσία, φωνάζοντας «Κάτω η Γαλλία!».

Οι Γάλλοι στρατιώτες έπρεπε να ρίξουν «προειδοποιητικές βολές» για να αποκρούσουν τους διαδηλωτές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού, συνταγματάρχης Πασκάλ Ιάνι, ούτε επιβεβαιώνοντας ούτε διαψεύδοντας τις αναφερόμενες απώλειες.

Πηγή: RT

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...