Νίκος Αμπατιέλος: Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή

Άρθρο του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκου Αμπατιέλου, που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Διαμορφώνουμε το εργασιακό μέλλον χωρίς να συνομιλούμε με φαντάσματα του παρελθόντος…». Αυτός ήταν περιγραφικά ο σχολιασμός του πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που θα θεσμοθετήσει τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή! Ε, λοιπόν, επειδή τα “φαντάσματα” των ηρώων της εργατικής τάξης τους στοιχειώνουν ακόμα, να θυμίσουμε τα λόγια αυτού που το αίμα του πότισε την κατάκτηση του 8ωρου πριν από έναν και πλέον αιώνα: «Γύρω σας, δίπλα σας, πάνω σας, απ’ όλες τις μεριές θεριεύει μια φωτιά. Μπορείτε να την αγνοείτε, αλλά δεν μπορείτε να την αποφύγετε…» (Α. Σπάις, Σικάγο 1886).

Αυτή η φωτιά είναι οι ανάγκες και τα όνειρα της νέας γενιάς, είναι όσοι θυμώνουν και οργίζονται βλέποντας τα δικαιώματά τους να “καταστέλλονται”. Όσοι δεν μπορούν ν’ ανασάνουν από τη σήψη και τα εγκλήματα αυτού του συστήματος και αναζητούν εναλλακτική διέξοδο, κόντρα στη σύγχρονη σκλαβιά. Είναι ο αγώνας για να ζήσουμε σε ένα πραγματικά σύγχρονο μέλλον.

Τα σχέδια των καρικατούρων της “DC comics”, που επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την εργασιακή ζούγκλα, που “έχτισαν” όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, βάζοντας κυριολεκτικά “μπουρλότο” στη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων, θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ.

Πέρυσι, 1η του Μάη γράφτηκε ιστορία… Φέτος, οι δήθεν “εκσυγχρονιστές” θα πάρουν απάντηση -ιδιαίτερα από τη νεολαία που βάζουν στο στόχαστρο της επίθεσης».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...