Νίκος Καραθανασόπουλος: Ο λαός να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα και να ενισχύσει το ΚΚΕ

Η συζήτηση για σταθερή ή όχι επόμενη κυβέρνηση αναπαράγει εκβιαστικά διλήμματα για τον λαό, σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νομό Αχαΐας, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μάη στη «Ναυτεμπορική».

Όπως τόνισε, και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν σταθερές κυβερνήσεις και μάλιστα με διάφορες εκδοχές και αυτό δεν απέτρεψε την επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων και ειδικά της νέας γενιάς. Τα εκβιαστικά διλήμματα τίθενται από τα αστικά κόμματα, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στον λαό, για να καλύψουν τη συμφωνία τους στις στρατηγικές επιλογές και κατευθύνσεις της ΕΕ.

Με αυτά τα δεδομένα, το έργο της επόμενης κυβέρνησης, ανεξάρτητα της σύνθεσής της, είναι προδιαγεγραμμένο, σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχει η αντικειμενική βάση για συνεργασία μεταξύ τους. Αυτή η αντικειμενική βάση συνεργασίας είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, η δημοσιονομική πειθαρχία, οι υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που έχουν απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Υπενθύμισε ακόμα τις δηλώσεις του Διοικητή της ΤτΕ για δύο προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύσουν μετά τις εκλογές, οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και η δημοσιονομική πειθαρχία για τα ματωμένα πλεονάσματα, προϋποθέσεις που για τον λαό σημαίνουν επιδείνωση της θέσης του.

Το ζητούμενο των εκλογών, πρέπει να είναι αδύναμη κυβέρνηση που δεν θα μπορεί να εφαρμόσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και ισχυρό αντίπαλο δέος με ισχυρό ΚΚΕ, για να οργανωθεί η πάλη του λαού. Η πλειοδοσία των υποσχέσεων, στην οποία επιδίδονται τα αστικά κόμματα, συμπλήρωσε, δεν έχει αντίκρυσμα και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, γιατί το εργασιακό και οικονομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει, αναπαράγει φθηνή εργατική δύναμη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Όσον αφορά τις υποκλοπές, ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε την υποκρισία των κομμάτων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, γιατί συνδιαμόρφωσαν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την παρακολούθηση των πάντων, στηρίζοντας το αντίστοιχο πλαίσιο της ΕΕ. Επίσης, στη συνταγματική αναθεώρηση του 2019 αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί το πλαίσιο που προστατεύει υπουργούς και πρωθυπουργούς, αλλά και ο διορισμός της δικαστικής ηγεσίας από την εκάστοτε κυβέρνηση.  

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...