Νίκος Καραθανασόπουλος: Προσπάθεια κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλλιεργήσουν αυταπάτες στον λαό

Νίκος Καραθανασόπουλος βουλευτής του ΚΚΕ

Την προσπάθεια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να καλλιεργήσουν αυταπάτες στον λαό, επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 7 Ιούλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», σχετικά με την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που βιώνουμε. Το ζητούμενο είναι τί θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών, αν και πώς θα επιλυθούν τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων επισήμανε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ συμφωνούν σε βασικές στρατηγικές επιλογές, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις που μπορεί να παρουσιάζουν. 

Τα τρία κόμματα μπορούν να συνεργαστούν, άλλωστε τα περισσότερα νομοσχέδια της κυβέρνησης τα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι τεχνητά οξύνουν τις δήθεν διαφορές μεταξύ τους για να κρύψουν την ταύτισή τους σε βασικές στρατηγικές επιλογές. 

Ακρίβεια: Αιτίες η απελευθέρωσης της Ενέργειας, η πράσινη μετάβαση, η απολιγνιτοποίηση και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

Όσον αφορά την ακρίβεια ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε πως τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και των άλλων κομμάτων, είναι αδιέξοδα γιατί δεν αντιμετωπίζουν τις βασικές αιτίες της ακρίβειας, ειδικά στο θέμα της Ενέργειας, που είναι η πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας, η πράσινη μετάβαση και η απολιγνιτοποίηση, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, που οδήγησαν και στον πόλεμο της Ουκρανίας. 

Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται σε παζάρια με την Τουρκία

Ερωτηθείς για τα Ελληνοτουρκικά, κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης που επιχειρεί εδώ και καιρό να καλλιεργήσει αυταταπάτες και κλίμα εφησυχασμού, με το γεγονός ότι εφόσον η Ελλάδα έχει γίνει σημαιοφόρος των ΗΠΑ, θα έχει την ισχυρή προστασία τους. Αυτό το αφήγημα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σημείωσε γιατί την ίδια στιγμή, ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται σε παζάρια με την Τουρκία, προκειμένου να παραμείνει ισχυρή η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Στο βάθος αυτής της πρακτικής, βρίσκεται η λογική της συνδιαχείρισης του Αιγαίου που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, κατέληξε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...