Νίκος Καραθανασόπουλος: Στο απυρόβλητο πραγματικές αιτίες και ένοχοι του εγκλήματος στα Τέμπη

Νίκος Καραθανασόπουλος: Στο απυρόβλητο πραγματικές αιτίες και ένοχοι του εγκλήματος στα Τέμπη
Νίκος Καραθανασόπουλος: Στο απυρόβλητο πραγματικές αιτίες και ένοχοι του εγκλήματος στα Τέμπη – OPEN

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε μια βολική αντιπαράθεση για να μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι του εγκλήματος στα Τέμπη, σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος μιλώντας σε εκπομπή του «Open», το πρωί της Τετάρτης.

Όπως τόνισε, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται για το ποιος θα είναι ο συνεχιστής της ίδιας πολιτικής, μιας πολιτικής που οδηγεί σε εγκλήματα όπως στα Τέμπη, που οδηγεί σε τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, που οδηγεί στο να μην μπορούν να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι αιτία όλων των παραπάνω είναι το κυνήγι του κέρδους, αναφέροντας το σύνθημα των νέων στις πρόσφατες κινητοποιήσεις «ή το κέρδος ή οι ζωές μας».

Επισήμανε ότι όλες οι υποδομές που διασφαλίζουν την ανθρώπινη ζωής μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη του κόστους οφέλους γιατί δεν αποφέρουν κέρδη στους επενδυτές, όπως είναι η αντιπλημμυρική, η αντισεισμική, η αντιπυρική προστασία. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι το κράτος είναι εχθρικό απέναντι στις ανάγκες του λαού, γιατί έχει προτεραιότητα τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, τόνισε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει πρέπει να είναι αδύναμη και να είναι πολύ ισχυρός ο λαός, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είναι ισχυρό το ΚΚΕ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...